Architecture Magazine

Architecture Magazine featuring great design, architecture, fashion, graphics and innovation from across the globe.

 

We Share

The placement of these two city plug-ins conveys a social spirit of sharing and respecting to the public. Designers believe that urban public facilities should present a service manner to users. Therefore, the design should weaken the limitations of the function as much as possible to make it more open and more inclusive. The space that once abandoned has been cured and activated, so that sanitation workers can have a place to shelter from the rain and wind, arouse the public's enthusiasm for reading, and convey the beauty and warmth.

Continue reading

 

Guilin

After completion, the exterior facade will be clean, and there will not be black structural adhesive line or metal snap cap on the semi-exposed framing glass curtain wall. Double-sided printing is adopted for the outermost glass ribs on the building elevation: The two sides of the glass ribs are printed with color-glazed strips different in height, and there are different hill shapes on either side, making the surface patterns more three-dimensional. When taking a walk outside the building, people can see different hill shades at different locations.

Continue reading

 

Rizhao

Aquarium shows the tension of the waves through the intersection of the real and the virtual. In the skin treatment, gold perforated aluminum plate is selected, and the non-linear parametric design method is used to weave soft patterns. The top side is a skylight of the spherical single-layer grid structure with a span of 40 meters. Furthermore, ground assembly and one-time hoisting and installation are allowed. Within the architectural space, abundant day-lighting design is adopted to create an aquarium of sunshine theme.

Continue reading

 

Phoenix Tree Garden

In this case, the shortcomings of the base are similar courtyard structures, the courtyards that are seen at a glance, and the current state of the house being demolished. Designers used the folding wall and the moon door to change the internal space axis, and organized the new landscape order with small bridges, waterways and stacked mountains. They designed and directed the stack of red rock mountain. Several tea rooms with different views and feelings were made in less than 200 square meters.

Continue reading

 

Starry Town

Setting off from the visitor center, guests will explore the starry town along two curve aluminum walls under the 1200 square meters leaf-shape extending roof. The center is the spiral staircases and transparent lift leading up to an 8 meters high lake view platform. The entrance represents a moon using mirror tempered glass. The U-shaped tempered glass is coherent with other metals. Besides, the stair steps are located along the nonlinear edges of the entrance to roof, it comes to the ribbon structure. What’s under the ribbon-like bridge become a kid playground.

Continue reading

 

Shared

Located in Zhangjiazhuang Village, Beijing, Shared Yard shows the designers’ initial exploration of the modernization of rural architectures. Its future mission is a four-room boutique homestay, which can be self-occupied or for business. Surrounded by trees and vegetable fields, the yard has the advantageous natural beauty. Therefore, the new architectures are designed to embrace the hills and trees that surround the site, bath in natural sunlight, and contain a rich spatial experience.

Continue reading